Doulaus

Myofascia hoito

Olen doulasi Satakunnan alueella niin sairaala- kuin kotisynnytyksissäkin.

Raskausaikana kuljen rinnallasi kohti synnytystä. Autan sinua pohtimaan suhdettasi synnyttämiseen, syntymään ja omaan kehoosi synnytyksessä. Voit puhua minulle mahdollisista ajatuksista tai huolista liittyen raskauteen, synnytykseen tai lapsivuodeaikaan. Autan sinua halutessasi kirjoittamaan synnytystahtosi. Tarjoan tietoa erilaisista tavoista lievittää kipua lääkkeettömästi ja voimme esimerkiksi yhdessä harjoitella tapoja liikkua synnytyksen aikana. Kirjastostani löytyy asiakkailleni kirjoja lainattavaksi. Kehonhuollon ammattilaisena autan sinua kehon kireyksien ja kipujen hoitamisessa. Haluan auttaa sinua löytämään tarpeellisen tiedon synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan liittyen, jotta voit tehdä sinulle sopivia valintoja. Koen, että suurin tehtäväni on raskausaikana auttaa sinua löytämään luottamus omaan kehoosi ja mieleesi.

Synnytyksessä toimin tiiminä sinun, puolisosi tai muun tukihenkilösi kanssa. Autan puolisoasi/tukihenkilöäsi tukemaan sinua erilaisin tavoin. Kun olen synnytyksessä mukana, sinun kanssasi on koko ajan jompikumpi synnytystiimistäsi, mikä antaa myös puolisollesi tai tukihenkilöllesi mahdollisuuden hengähtää. Tuen ja kannattelen sinua ja suojelen synnytyskuplaasi. Tarvittaessa autan sinua tuomaan tahtosi ilmi synnytyksessä. Helpotan oloasi esimerkiksi hieromalla ja silittämällä, rebozolla, käyttämällä qua sha:ta ja painelemalla akupisteitä. Huolehdin siitä, että pysyt ravittuna ja nesteytettynä. Tarvittaessa jättäydyn taka-alalle ja olen saatavilla heti, kun tilanne sitä vaatii. Pääset lukemaan asiakkaideni antamia palautteita synnytysdoulauksesta tästä.

Synnytyksen jälkeen olen sinun tukenasi sen aikaa, kun toivot. Olen tavoitettavissa ja tukenasi puhelimitse tai sähköpostitse kotikäyntiin asti synnytyksen jälkeen. Kotikäynnin teen 2-8 viikon kuluttua synnytyksestä. Kotikäynnillä käymme läpi raskausaikaa, synnytystä ja lapsivuodeaikaa. Pohdimme asioita, jotka ovat mahdollisesti jääneet mietityttämään sinua.

Kuulun Suomen Doulat ry:n ja olen sitoutunut noudattamaan heidän asettamaansa doulan toimenkuvaa.

Mikä doula on?

Doula on synnytystukihenkilö, joka antaa henkistä ja fyysistä tukea synnyttäjälle sekä mahdolliselle tukihenkilölle raskausaikana, synnytyksessä ja synnytyksen jälkeen. Doula myös jakaa tietoa muun muassa liittyen synnytykseen valmistautumiseen, synnytyksen fysiologiaan ja synnytyksen jälkeiseen aikaan. Doula ei ole suojattu nimike, joten kuka vain voi kutsua itseään doulaksi. Suomessa doulien sertifiointikoulutuksia järjestää Doula-Akatemia ja Doules.

Doulapaketteja voidaan räätälöidä synnyttäjän tarpeita vastaaviksi. Synnytysdoulauksen suorittaa joustavasti erissä. Voit tutustua tarjoamiini paketteihin tästä. Doulaan Satakunnan alueella sairaalasynnytyksissä Satasairaalassa ja kätilöavusteisissa kotisynnytyksissä.